•   Размер на залога и печалби  
 •   За тиражите и игрите  
 •   Информация в услуга на играчите  
 •   Системи за комбиниране  
 • FAQ : За тиражите и игрите

  • Каква е възрастта, на която мога да започна да залагам?

   Участниците трябва да са на възраст над 18 години според Закона за хазарта.

  • На какви спортове мога да залагам?

   Еврофутбол организира залагания върху резултати от спортни състезания като: футболни състезания, надбягвания с коне, надбягвания с кучета, състезания с автомобили, състезания с мотоциклети, състезания с велосипеди, баскетбол, волейбол, тенис, бокс, ски, хокей, американски футбол, ръгби, крикет, дартс, сърфинг, билярд, снукър, аеробика, голф, табла, шах, кикбокс, бейзбол, сумо, ветроходство, сноуборд, игри с карти, игри със зарове, свободни боеве (К-1 и кеч и други), всички олимпийски спортове и всички спортове, които имат лицензирани спортни федерации.

  • Как да заложа?

   Залозите в Еврофутбол се осъществяват единствено в букмейкърските пунктове на компанията, разпределени на територията на цялата страна.
   Във всеки букмейкърски пункт (адресите им можете да намерите тук), може да намерите печатна програма, в която са отразени най-интригуващите срещи и видове прогнози за определен период от време. Това можете да направите и предварително, в удобно за Вас време, на корпоративния сайт на компанията, където е публикувана пълната и актуална информация за предлаганите от Еврофутбол спортове, мачове, видове залози и техните коефициенти.
   След като направите своя избор, вземете от букмейкъра талон. В него трябва да отбележите номера на избраната от вас среща, отбор или състезател, вида залог и резултата, който прогнозирате.
   След като попълните талона си, го предайте на букмейкъра. Той ще регистрира и приеме вашия залог чрез сканиране на талона в терминала. Цялата операция по осъществяване на залога трае няколко секунди, след което ще получите квитанция за потвърждение на залога. Проверете нейното съдържание. Върху нея са отпечатани имената на отборите в срещите, които сте избрали, съответният им валиден коефициент, вида залог, броя колонки, сумата на залога и максималната потенциална печалба.

   Съхранявайте грижливо квитанцията за потвърждение на залога. Само срещу представянето й можете да получите своята печалба.

   Повече информация за това, как да попълните своя фиш можете да намерите на "Попълване на талон" в раздел "Игри".

  • Кога най-късно мога да заложа?

   Можете да направите залог до началото на първата среща (състезание) от вашите прогнози. Централизираната компютърна система няма да приеме вашия залог, ако срещата (състезанието) е започнала.
   Единствено изключение от това правило са срещите, които се играят на живо. Те са обозначени по специфичен начин в печатната програма и сайта на Еврофутбол - с . За тях се приемат прогнози до осъществяването на съответното действие, в което се състои предвиждането.

   Пример: Предвиждане от типа "Кой ще отбележи Първи/Следващ гол?" може да е активно за първия гол до неговото осъществяване, а за всеки следващ (...,2,3,4, и т.н.) - по време на целия мач.


  • Какво означава "минимално изискване за участие в една колонка"?

   Всяка среща, отбор или състезател, включени в програма ЕВРОФУТБОЛ, имат зададено минимално изискване за участие в колонка. То се отбелязва със символите: , "2", "3", "4" и т.н.
   Символът означава, че можете да заложите само на тази среща в колонка.
   Символът "2" означава, че колонката трябва да съдържа минимум 2 срещи. В една колонка можете да включите 2 срещи, които са с минимално изискване "2", или 2 срещи, от които едната е с минимално изискване "2", а другата е
   Символът "3" - колонката трябва да съдържа минимум 3 предвиждания. Срещите, които участват, трябва да са с минимално изискване "3", "2" или .
   Аналогично се осъществяват прогнозите с минимално изискване "4", "5" и т.н.

  • Какво е "Хендикап"?

   "Хендикап" представлява зададено в програмата предварително предимство за един от двата отбора. Печелившият знак се определя, като крайният резултат на срещата се коригира с предварително зададено предимство.


   Например: При 0 : 1 предварително зададено предимство (Хендикап) 
                   и 2 : 1 получен краен резултат
                   печелившият резултат е 2 : 2, печели знак "Х"

    

  • Къде мога да намеря коефициентите за "Двоен шанс"?

   Със старта на новите възможности за залог коефициентите за "Двоен шанс" ще бъдат публикувани само на уебсайта на Еврофутбол, но не и в печатната програма. За информация: www.eurofootball.bg.

  • Как мога да залагам за Сбор голове (под/над)?

   За да направите своето предвиждане, трябва да изберете границата (сумата на отбелязаните голове в мача) от попадения под или над, за която искате да направите залог. Можете да залагате и на друга граница (например 1,5, 3,5 и т.н.), ако в програмата е обявена тази възможност. В талона трябва да маркирате поле "Под" или "Над" за съответното предвиждане, както и едно или повече числа от 1 до 5 в средната колона на полето за предвиждане. Сумата от тези цифри, с добавянето на 0,5 (маркирайте "0,5/Д" на фиша), трябва да образува определената в програмата граница, за която искате да заложите.

   Освен това, съществуват и нови видове залози с подобни опции: Сбор голове (под/над) – първо полувреме, Сбор голове (под/над) – второ полувреме, Сбор голове (под/над) – домакин, Сбор голове (под/над) – гост.

   Повече информация за видовете залози за "Под/над" може да намерите тук.

  • Как мога да залагам за Ще вкарат ли и двата отбора гол?

   Трябва да предивидите дали и двата отбора ще отбележат гол в срещата. Автоголовете се зачитат за отбора, в полза на който са отбелязани. Коефициентите за възможните изходи – и двата отбора ще отбележат гол "Гол/Гол" или поне един от двата отбора няма да отбележи гол "Няма гол" са посочени в съответните графи на програмата. В талона трябва да маркирате "Г/Г" или "НГ" за съответното предвиждане. Освен това, вече е пусната и възможност "Няма Гол/Гол Гол за 1-во или 2-ро полувреме". В този случай трябва да попълните и полетата, съответно "1-во П" или "2-ро П". За повече информация тук.

  • Играх за ДЖАКПОТ 13, ЕКСТРА 11 или ЕКСТРА 10, но една от срещите е отложена. Какво следва?

   Отложените срещи се обявяват за познати с коефициент 1. Когато една или повече срещи от включените в ДЖАКПОТ 13, ЕКСТРА 11 или ЕКСТРА 10 са с коефициент 1, тогава джакпот не се изплаща. В случай на вярно предвиждане, участниците получават само печалбата, формирана от познатите коефициенти на изиграните срещи.

  • Има отложена среща от тези, които съм играл Какво следва?

   Според "Правила за провеждане на игрите със залагания върху резултати от спортни състезания, организирани от Еврофутбол ООД" отложените срещи се обявяват за познати с коефициент 1. При наличие в колонката на срещи с коефициент 1:


   • Ако срещите с коефициент, различен от 1, в колонката са две или повече, се изплаща печалба.

   • Ако в колонката има само една среща с коефициент, различен от 1 и тя е с изискване за минимален брой срещи в колонка 1, се изплаща печалба.

   • Ако в колонката има само една среща с коефициент, различен от 1, и тя е с изискване за минимален брой срещи в колонка 2 или повече, залогът се връща.

    

  • Кога се анулира залог?

   Залози се анулират до 6 минути след приемането им, но не по-късно от началото на първата среща (състезание), включена в предвиждането на участника. За срещи на живо, анулиране не се допуска.

  • Как се играе за ЕКСТРА 10?

   За да заложи за ЕКСТРА 10, участникът трябва да направи предвиждания за всички 10 срещи, участващи във фонд ЕКСТРА 10. В зависимост от това, за кой поред ЕКСТРА 10 иска да заложи, участникът трябва да маркира поле "СДП1", "СДП2" и т.н. на талона. Информацията за полето, което трябва да се маркира на талона, за да се заложи на съответния джакпот, се обявяват на www.eurofootball.bg. Номерата на срещите не се маркират в талона.
   Предвижданията за изходите на срещите от ЕКСТРА 10 се маркират последователно по възходящ ред на номерата на срещите от програмата, включени във фонд ЕКСТРА 10. Минималният залог на колонка за ЕКСТРА 10 е 0,50 лв. За да изпълни условието за минимум 1,00 лв. залог на талон участникът трябва да заложи минимум 1 лев на колонка или да маркира залог 0,50 лв. на колонка и да избере поне един двоен знак. При използване на системи с двойни и тройни предвиждания, не е нужно маркиране на друг залог, освен 0,50 лв.

  • Как се играе за ЕКСТРА 11?

   За да заложи за ЕКСТРА 11, участникът трябва да направи предвиждания за всички 11 срещи, участващи във фонд ЕКСТРА 11. В зависимост от това, за кой поред ЕКСТРА 11 иска да заложи, участникът трябва да маркира поле "СДП1", "СДП2" и т.н. на талона. Информацията за полето, което трябва да се маркира на талона, за да се заложи на съответния джакпот, се обявяват на www.eurofootball.bg. Номерата на срещите не се маркират в талона. Предвижданията за изходите на срещите от ЕКСТРА 11 се маркират последователно по възходящ ред на номерата на срещите от програмата, включени във фонд ЕКСТРА 11. Минималният залог на колонка за ЕКСТРА 11 е 0,20 лв.

  • Мога ли да играя за шампион на дадено първенство?

   Да, можете. Дългосрочните предвиждания можете да намерите по два начина – от началната страница, в средата – "Дългосрочни", и от "Тиражи", вляво "Спортни събития" – "Дългосрочни".

  • Как да разбера как да попълня новия талон?

   В подробни указания за попълване на талона можете да влезете по два пътя – от началната страница, и от "Правила", горе – "Попълване на талон".

  • Как да разбера в новата програма кои са срещите от Джакпотите?

   Джакпотите можете да видите от началната страница. До Джакпотите можете да стигнете и през "Тиражи", менюто вляво. По двата начина можете да влезете и в "Архив Джакпоти", където ще видите резултатите в отминалите Джакпоти, като за целта трябва да зададете интересуващия ви период.

  • Защо има разминаване в коефициентите от печатната програма с тези на сайта?

   Коефициентите са динамични и се променят постоянно под въздействието на различни фактори. Отпечатването на програмата и разпространението й по пунктовете изисква технологично време, в което този процес на актуализиране на коефициентите няма как да бъде прекъснат. Програмата обхваща дълъг период от време – поне една седмица, в която също настъпват промени в коефициентите. Затова понякога участниците се натъкват на различни ставки в печатната програма и тази на сайта. Ролята на печатната програма е по-скоро информативна за самите събития, които Еврофутбол ще предлага, а най-актуалните данни за самите възможности за залози могат да бъдат намерени по всяко време на сайта.

  • Защо ми е да проверявам коефициентите в сайта, след като сте офлайн оператор?

   Единствено на сайта можем да предложим на нашите клиенти актуалните коефициенти към всеки един момент. С въвеждането на множество нови възможности за залози, както и на много по-голям брой спортни събития и предвид динамиката на коефициентите сайтът остава мястото, където в най-добър вид може да бъде видяна всичката тази информация във всеки един момент. За тези от участниците, които не разполагат с компютри сме се постарали да заложим изискване букмейкърските пунктове да разполагат с такава техника, за да може да се следи оттам цялата програма.

  • Кога ще пуснете всички нови възможности за залог?

   Нови възможности за залог се пускат постоянно.

  • Как се играе за ДЖАКПОТ 13?

   За да заложи за ДЖАКПОТ 13, участникът трябва да направи предвиждания за всички 13 срещи, обособени в отделен модул в програмата. В зависимост от това, за кой поред джакпот иска да заложи, участникът трябва да маркира поле "СДП1", "СДП2" и т.н. на талона. Информацията за полето, което трябва да се маркира на талона, за да се заложи на съответния джакпот, се обявяват на www.eurofootball.bg. Номерата на срещите не се маркират в талона.
   Предвижданията за изходите на срещите от ДЖАКПОТ 13 се маркират последователно по възходящ ред на номерата на срещите от програмата, включени във фонд ДЖАКПОТ. Минималният залог на колонка за ДЖАКПОТ 13 е 0,10 лв., а максималният – 0,50 лв. За да изпълни условието за минимум 1,00 лв. залог на талон участникът трябва да маркира залог 0,50 лв. и да изиграе поне един двоен или да маркира по-малък залог и/или да играе двойни и тройни предвиждания.

  • Как може да се изпълни условието за достигане на минималния залог от 1,00 лев на талона?

   Ако участник иска да заложи на права колонка, то той трябва да маркира в поле "Залог на колонка в лева" на талона минимум 1 лев. Друго важно условие е, че ако участникът иска да играе със система и направи минимум 10 колонки, то тогава може да маркира минимния залог 0,10 лв. Ако иска да играе със система обаче и направи по-малък брой колонки от 10, то той трябва да маркира залог на колонка, достатъчен, за да се достигне сумата от 1,00 лев на талона, като се съобрази с условието, че избраният залог е на колонка.
     Пример: За система 2 от 3 мача, минималният залог, който трябва да се маркира, е 0,40 (получава се като се маркира залог на колонка 0,20 лева и множител 2 – 0,20 лв. х 2 = 0,40 лв. залог на колонка). По този начин се изпълнява условието за минимум 1,00 лв. на талон - 3 колонки (от системата) х 0,40 лв. )залог на колонка) = 1,20 лева залог на талона.

  • Как мога да заложа на Общ брой картони (точки)?

   Трябва да предвидите дали общия брой картони (точки), получени от двата отбора в срещата, ще бъде в един от посочените интервали. Точките са: 10 за жълт картон и 25 за червен картон. Вторите жълти картони, водещи до червен не се зачитат (т.е. максималния брой картони - точки за един играч е 35), а интервалите са: 0-30 точки, 31-45 точки, 46-60 точки и т.н. до 76+ точки. В лявото поле на талона трябва да попълните номера на съответната среща/събитие, а в дясното – да попълните обявения в програмата код на съответното предвиждане.

   Повече информация можете да намерите в раздел "Игри" - "Попълване на талон" - Други предвиждания.

  ©2007-2020 г. Еврофутбол ООД. Всички права запазени!  Държавна комисия по хазарта Политика за личните данни Управление на бисквитки